Domov
Domov > Aktualne objave > Skanlab 25 BODYWAVE, Naprava za globoko toplotno segrevanje

Podarite si energijo

Vstopite v objem toplote, uživajte v različnih masažah in se prepustite barvni harmoniji.

Podarite si energijo
Pokličite 041 796 846 ali nam pošljite sporočilo.
Kozmetični salon

Skanlab 25 BODYWAVE, Naprava za globoko toplotno segrevanje

Skanlab 25 BODYWAVE®
je terapevtska naprava, ki je bila razvita leta 1988 na Norveškem. Delovanje naprave temelji na sistemu kondenzatorskega polja. Naprava ustvarja visoko frekvenco izmeničnega toka s frekvenčnim območjem med 0,5-1,0 MHz (dolgovalovna diatermija), pri čemer pacient predstavlja del kondenzatorja.

Skanlab 25 BODYWAVE ustvari optimalno, lokalno globoko segrevanje, ki takoj poveča lokalno prekrvavitev, zmanjšuje bolečine, izboljša elastičnost in tako izboljšuje mobilnost.

Trajanje zdravljenja je odvisno predvsem od globine tkiva. V povprečju traja od 4 do 6 minut, za debelejše plasti tkiva (stegna) do 10 minut. Obravnavano področje segrevamo z dvema velikima elektrodama, ki sta posamično pripeti na držalo za elektrode.

Segrevanje z globoko toploto povzroči širitev krvnih žil (vazodilatacija), kar pospešuje metabolizem. Prav tako vodi k večji elastičnosti kolagena v tkivu. Poleg tega toplota zaradi lokalne uporabe zniža tonus mišic, s čimer zmanjšuje bolečine.

Naprava za globoko toplotno segrevanje se v glavnem uporablja za akutne, subakutne in kronične poškodbe v mišicah in na območju kosti. Sočasno aktivna terapija poveča pozitivne učinke (t. i. REHAPE koncept).

Področja uporabe in izvajanja:

Mialgija, tendinitis, tendinosis, burzitis, periostitis, bolečine v sklepih, pri zvinih, zdravljenja brazgotin, poškodovane mišice, zmanjšanje simptomov pri osteoartritično spremenjenih sklepih.

Toplota prodre globoko in posledično stimulira živčna vlakna, kar poveča hitrost prenosa živčnih impulzov ter zagotavlja bolnikom lajšanje bolečin in zato več udobja. Toplota ostane v tretiranem območju vsaj 45 minut (temperatura tkiva se poveča za 1,2 do 1,6 °C) - učinek, ki je za pacienta zelo prijeten.

Skanlab 25 BODYWAVE uporabljajo po vsem svetu zdravniki, fizioterapevti, kiropraktiki in alternativni zdravniki.

Cela vrsta športnih strokovnjakov (skoraj vse tuje nogometne, rokometne, košarkarske lige in reprezentance, alpski smučarji, atletika, formula 1 in še veliko več) in veliko področij s športa za prosti čas zaupa hitri učinkovitosti Skanlab 25 BODYWAVE. Tudi ostali bolniki prisegajo na prijeten učinek globoke toplote. Na internetni strani, www.skanlab.no, lahko najdete referenčno listo, ki govori v prid Skanlab 25 BODYWAVE.

http://www.semos.si

 

 
»