Domov
Domov > Aktualne objave > INSINERGIJA, Å¡portno in prehransko svetovanje

Podarite si energijo

Vstopite v objem toplote, uživajte v različnih masažah in se prepustite barvni harmoniji.

Podarite si energijo
Pokličite 041 796 846 ali nam pošljite sporočilo.
Kozmetični salon

INSINERGIJA, Å¡portno in prehransko svetovanje»
Studio ENERGIJA sodeluje z ekipo priznanih strokovnjakov, združenih pod imenom Insinergija. Strokovnjaki z vrhunskim znanjem ter izkušnjami, pridobljenimi z dolgoletnim delom v profesionalnem in rekreativnem športu, svoje bogato znanje in znanstvena spoznanja delijo z vsemi, ki želite v svoj športni vsakdan vpeljati zdrav življenjski slog.

V Insinergiji se sinergistično ukvarjamo z uporabo klinične športne prehrane, zdravstvenih nasvetov ob športnih aktivnostih in športnega svetovanja na vseh nivojih športa: od aktivnega življenjskega stila do vrhunskih športnikov.

Pri tem sodelujemo z vodilnimi slovenskimi strokovnjaki na področju športne klinične dietetike, ki izvajajo usmerjena prehranska svetovanja tako na področju vrhunskega kot tudi rekreativnega športa ter pomoč pri prehranskih težavah ob najrazličnejših zdravstvenih težavah.

Še posebej se ukvarjamo z prehranskimi težavami mladih športnikov. V obdobju rasti in razvoja organizma je za mlade športnike optimalna prehranska podpora izjemnega pomena za razvoj v vrhunske športnike in zdravstveno preventivo.

Združujemo dolgoletne izkušnje vrhunskega športnika in reševanja  zdravstvenih problemov športnikov v vseh pogojih tekmovalnega in rekreativnega športa pri zdravih in kroničnih bolnikih. 

Prehrana je zelo pomemben vidik športnega življenja, pomena pravilnega prehranjevanja v podporo ciljem, ki si jih zadamo, pa se velikokrat ne zavedamo. Veste da lahko z nepravilno prehrano izničimo 3/4 vadbe.. in da lahko s pravilnim prehranjevanjem enake rezultate dosežemo že s 1/4 vadbenega časa?

Naši strokovnjaki si bodo prizadevali in delili z vami svoje izkušnje in znanje. Z njihovo pomočjo in podporo boste lažje sledili svojim ciljem!

Prednosti sodelovanja s strokovnjaki Insinergije:

 • Celostna strokovna in znanstvena podpora
 • Priznani strokovnjaki
 • Vrhunski športniki
 • Vodena vadba
 • Strokovnost
 • Osebni pristop
 • Profesionalnost
 • Pristnost
 • Izkušnje
 • Merljivi rezultatI

   
dr. NADA ROTOVNIK – KOZJEK dr. med.

Zdravnica, športnica in vodja ambulante za klinično prehrano na Onkološkem inštitutu, specialistka na področju športne prehrane. Specializirano se ukvarja s področjem klinične prehrane, predvsem bolnikov in športnikov na vseh nivojih. Je aktivna članica Slovenskega (SZKP) in Evropskega (ESPEN) združenja za klinično prehrano in ima licenco ESPEN za učitelja klinične prehrane.

Nada je predsednica Slovenskega združenja za klinično prehrano z diplomo Športne klinične prehrane pri mednarodnem olimpijskem komiteju. Magisterij je opravljala na področju fiziologije športa, doktorirala pa je na področju raziskav uporabe glutamina pri zdravljenju bolnikov z rakom. Ne manjkajo ji dolgoletne izkušnje pri delu s številnimi vrhunskimi in rekreativnimi športniki. Svoj športni vsakdan preživlja kot triatlonka, tekačica in kolesarka. Je zmagovalka Ljubljanskega maratona in udeleženka 29 Ironman triatlonov. In še jih ima v načrtu.

Storitve

Storitve Insinergije sledijo izkušnjam večletnih opazovanj in strokovnim raziskavam v vrhunskem športu in zajemajo vse najpomembnejše komponente zdravega pristopa k športnemu življenju.

Najprej se posvetimo posameznikovemu psiho-fizičnemu stanju na dan, ko se odloči spremeniti način življenja ali izboljšati športne dosežke. Na osnovi rezultatov vseh preiskav določimo realne cilje posameznika, ki jih bomo dosegli skupaj s pravilno prehrano in vodeno vadbo. Rezultate in napredek vseskozi spremljamo in prilagajamo, da skupaj sledimo in uresničimo zastavljene cilje. 

Katere storitve vam ponujamo v Insinergiji?

1. Meritve

Pred pripravo programov prehranjevanja in vadb je pomembno, da spoznamo stanje v katerem se posameznik trenutno nahaja.
Z meritvami spoznamo tako stanje telesa na fizični ravni, kot stanje človeka na celični in hormonski ravni. Z meritvami spreljamo napredovanje in učinkovitost pripravljenih prehranskih programov in vadb.

•    Meritve sestave telesa (meritve sestave telesa, ki temeljijo na podlagi meritve električne prevodnosti tkiv)

•    Laboratorijske meritve (osnovne in zahtevnejše laboratorijske preiskave)  

2. Analize

S strokovno pripravo in analizo prehranskega dnevnika dobimo globlji vpogled v prehranske navade posameznika. S pregledom navad prehranjevanja identificiramo slabosti  in nato poskrbimo, da telo pri športni aktivnosti prejme dovolj hranil za doseganje najboljših rezultatov, hkrati pa ohranjamo in izboljšujemo zdravje telesa.

•    Analiza prehranskega dnevnika (vodenje prehranskega dnevnika in strokovna analiza prehranskih navad) 

3. Svetovanja

Strokovnjaki zbrani v Insinergiji vam svetujejo na osnovi dolgoletnih izkušenj v športu, medicini in športnem prehranjevanju. Posamezika spremljamo in ga vodimo od sprememb prehranjevalne navad do prvih ocen napredka pri športnih dosežkih.

•    Športno prehransko svetovanje (svetovanje in izobraževanje, sestava individualnega jedilnika in svetovanje o prehranskih dodatkih)

•    Športno prehransko svetovanje – kontrola (kontrola izvajanja prehranskega programa za oceno uspešnosti)

•    Izdelava individualne prehranske strategije (ocena trenutnega stanja, izdelava načrta za dosego željenih ciljev)

•    Svetovanja in konzultacije o specifičnih zdravstvenih problemih, ki spremljajo telesne aktivnosti (individualna obravnava posameznikavih (športnih) aktivnostih in preprečevanje možnih negativnih posledic) 

4. Priprava programov in vodenje vadb

•    Programi individualne telesne vadbe, ki vključujejo tudi ustrezno prehransko podporo (skupaj s strokovnjaki različnih športnih vadb izdelamo in vodimo program telesne vadbe, prilagojen željam in sposobnostim posameznika)

dr. NADA ROTOVNIK – KOZJEK dr. med.

http://www.insinergija.si/